Kredittkort til reise

Når man skal ut å reise er det nesten helt uunværlig å ha med seg et kredittkort. Som vi alle vet er det med et kredittkort ikke du, men kredittselskapet som betaler det du kjøper i første omgang. Dette kan gi deg noen store fordeler, men det er også en god el ting man bør være klar over før man velger hvilket kredittkort man skal bruke i ferien sin.

Det viktigste man gjør når man går til anskaffelse av et kredittkort, uansett bruk, er en grundig research og sammenlikning av kort. Forskjellige kredittkort gir deg forskjellige fordeler og kanskje også noen ulemper. Spør kjente som har akkurat det kortet om hvilke erfaringer de har gjort seg. Søk på internett etter informasjon om kredittkortene. Altså, gjør en grundig research!

Det viktigste du må finne ut av er om kortet du har tenkt å skaffe deg faktisk er mulig å bruke i det landet du har tenkt å reise til. Nå er det slik at de fleste kredittkortene fungerer i de fleste landene, men det er likevel noen der ute som ikke gjør det og derfor er det lurt å få konstatert at kortet du har tenkt å skaffe deg faktisk gjør det. Vurderer du VISA eller Mastercard skal dette aldri være et problem.

Et annet viktig punkt å finne ut av er hvor store avgifter de forskjellige kortene har. Her er det faktisk to ting å tenke på; kontantuttaksavgift og vekslingsgebyr. Vekslingsgebyr på et kredittkort er rett og slett et gebyr som kredittkortutstederen gir deg for at du betaler i en annen valuta. Her er det veldig stor forskjell mellom kortene, og det varierer fra ingenting til noen prosent. En gylden regel er at man ikke bør bruke et kort som har et vekslingsgebyr på over 1 prosent.
Kontantuttaksavgiften er et gebyr du får når du tar ut penger i minibank eller liknende. Her er det faktisk viktig å passe på. Denne avgiften kan faktisk være så høy som 30 kroner per uttak alt etter kort og hvor du tar ut pengene. Det kan være lurt å heller ta ut større summer å legge dem i hotellsafen enn å ta ut små summer mange ganger. Nå er det faktisk blitt ulovlig for kredittkortselskapene å ha kontantuttaksavgift for uttak i EU land.

Selv om det kan høres ut som det bare er avgifter for alt man gjør med kredittkort er det noen fordeler også. Mange kredittkort kommer med avbestillingsforsikring og reiseforsikring. Dette gjør at du kan slippe mye billigere unna enn hvis du skulle bruke de tilbudene som flyselskapene og reiseoperatørene gir deg. En ofte brukt løsning for reiser er at man har kredittkortet med som et "reservekort" til det vanlige bankkortet. Dette gjør at du faktisk ikke får altfor store problemer hvis lommeboken din skulle bli stjålet.

I og med at vi alle har forskjellige behov, er det ikke noe fasitsvar på hvilket kredittkort som vil passe best til enhver person. Derfor må vi alle samme gjøre en grundig research for å finne ut hvilket kredittkort som passer best til de behovene som kredittkortet er tenkt å dekke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar