7 fordeler med kredittkort

Hvorfor du bør skaffe deg KredittkortDiverse kredittkort har fått mye pepper de siste årene. Mange hevder faktisk at kredittkortene er skyld i at de har havnet i et økonomisk uføre. I de fleste tilfeller er det nok ikke kredittkortet som har mest skyld i at enkelte mennesker sliter med økonomien, det er deres egen uforsiktighet.

Kredittkortene, hvis de brukes som de skal, er utelukkende en positiv ting å ha. Du skaffer deg mange fordeler med å ha et, og kortet kan ofte hjelpe deg ut av en midlertidig knipe. Selvfølgelig er det sånn at bankene som utsteder kredittkort vil tjene penger på det, men hvis du passer litt på så er det slettes ikke dyrt å ha et kredittkort. I denne posten får du 7 grunner til at du bør skaffe deg et kredittkort.

1. Gir deg mer frihet i hverdagen.

Et kredittkort kan på mange måter fungere som en ekstra lommebok for deg. I dag godtar de fleste butikker og utsalgssteder at du betaler med kredittkort. Det gjør at du fint kan glemme kontantene hjemme og likevel få med deg de varene du vil ha. Men det er viktig og ikke la handlingen med kredittkort komme helt ut av styr, da er det lett å miste oversikten.

2. Sikkerhet ved handel på internett.

Internetthandelen har eksplodert i den senere tid. Det ser ut til at de fleste har fjernet den frykten de tidligere har hatt for å handle på nettet. Grunnen er i hovedsak at e-handel har blitt mye sikrere, men i tillegg har kredittkortene gitt folk en ekstra sikkerhet. I og med at du handler på kreditt kommer handelen under kredittkjøpsloven. Dette gir deg retten til å nekte å betale hvis du skulle være misfornøyd med varen eller tjenesten.

3. God oversikt over utgifter.

Hvis man bruker kredittkortet på en ansvarlig måte, så er det en enkel måte å holde orden på utgiftene. Du får detaljerte utskrifter og kan lett finne ut hvor pengene dine er brukt.

4. Du trenger ikke betale varene/tjenesten med en gang.

Kredittkortene har en rentefri periode på som regel 45 dager. Dette betyr at du i utgangspunktet har et rentefritt lån tilgjengelig - når du trenger det. Skulle det komme opp en eller annen uforutsett utgift, så har du kredittkortet der. Da kan du bruke en del av de neste to måneders lønning til å betale utgiften i stedet for å betale alt med en gang.

5. Reservekort.

Hvis du er ute å reiser er det alltid lurt å ha med seg to kort. Du vet aldri hva som kan skje, kort kan lett bli avmagnetisert, du kan være uheldig å ødelegge kortet eller det kan rett og slett bli stjålet. Hva er da bedre enn å ha et kort til?

6. Reise og ulykkesforsikring.

De fleste kredittkortene har en reiseforsikring. Den trer i kraft dersom du betaler minimum 50% av reisen din med kredittkortet. Hvis du vet hva en reiseforsikring gjennom et forsikringsselskap koster, så vet du at det er penger å spare på dette. Noen kredittkort har i tillegg en ulykkesforsikring. Det varierer veldig mye hva denne innebærer, så dette må du finne ut av på det enkelte kort.

7. Rabatter.

Mange kredittkort opererer med rabatter på diverse tjenester og varer. Den vanligste varianten er nok rabatt på drivstoff. Du kan faktisk få så mye som 6 % rabatt, og det kan fort utgjøre en femtilapp på hver fylling.

Det finnes mange flere fordeler med å ha kredittkort. I utgangspunktet så bør egentlig alle ha et kredittkort, men mange har fortsatt den gamle forestillingen om at kredittkort er "farlig" og tør derfor ikke skaffe seg et. Selvfølgelig er det ikke gunstig å bruke kredittkortet i tide og utide hvis man ikke kan gjøre opp for seg innen den rentefrie tiden på 45 dager, men dette er tross alt opp til hver enkelt bruker å styre. Hvis det blir brukt på en forsvarlig og fornuftig måte så har definitivt kredittkort flere fordeler enn bakdeler.

1 kommentar:

  1. Du skriver bra artikkler, kanskje du ønsker å skrive litt for http://www.card24.no mot betaling selvfølgelig.

    SvarSlett