Kredittkort info

Hva er kredittkort?Et kredittkort er et plastkort med magnetstripe som brukes for å betale for varer og tjenester i stede for kontanter.
Forskjellen på et kredittkort og et vanlig bankkort (debetkort) er at kredittkortet ikke trekker penger fra en bankkonto når du bruker det. Kredittkortene tilbyr alt fra 15 til 75 dagers rentefri betalingsfrist. Man kan velge å betale kredittkortgjelden på nett, eller motta en faktura ved slutten av betalingsfristen.
Det finnes mange tilbydere av kredittkort i Norge. Det kan være gunstig å sammenligne de forskjellige tilbyderne på rentefri betalingsfrist, rentesats, årlige gebyrer og gebyrer på kjøp og kontantuttak.

Kredittkort tips1.
Betal alltid kredittkortet før rentefri betalingsfrist går ut.
Selskapene tjener penger når kundene ikke betaler i tide i form av ofte meget høye månedlige rentesatser. Finn kredittkort med betalingsfrist på minimum 45-50 dager.

2.
Har du god kreditt på kredittkortet kan du bli kvitt de årlige avgiftene
De årlige avgiftene på kortet kan variere fra 100 til over 2500 kroner. Dette er en avgift du betaler selv om du ikke bruker kortet. Det kan også være avgifter på kjøp og kontantuttak.

3.
Finn alltid kredittkort med lave renter.
Har du ikke mulighet til å betale i tide, lønner det seg å ha et kort med lave renter. Det er enkelt å sammenligne årlig prosentvis sats mellom de forskjellige tilbyderne. Det kan også være lurt å unngå tilbydere med variable årlige prosentvise satser.

4.
Betal alltid kredittkortet med høyest rente først.
Har du flere kredittkort er det lurt å først betale tilbake på kortet med høyest rente. Man kan eventuelt bruke kortet med lavest rente til å betale for kortet med høyest rente. Da vil du også få ny rentefri betalingsfrist (45-50 dager).

5.
Meld ALLTID ifra hvis du mister eller blir frastjålet kredittkortet.
De fleste tilbydere dekker tap og svindel hvis ikke kunden har utvist grov uaktsomhet. Meld derfor alltid ifra hvis du mister kredittkortet.

I tillegg til disse punktene er det veldig viktig at du setter deg inn i de bestemte reglene som gjelder for det kortet du har skaffet deg. Disse reglene kan variere for de forskjellige kredittkortene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar